Prefab bouwen: snelheid, efficiëntie en duurzaamheid in één

Prefab bouwen

Prefabricated bouwen, meestal afgekort tot prefab bouwen, heeft de bouwwereld aardig op zijn kop gezet. Ook de onze. Bij Tymber Buildings omarmen we de kracht van prefab bouwen om sneller, efficiënter en duurzamer te bouwen.

Zo stevig als een huis

Wat houdt dat precies in, prefab bouwen?

De naam prefab zegt het al: de bouwonderdelen - denk aan muren, vloeren en daken, maar ook kleinere onderdelen - worden bij prefab voorgefabriceerd. Dat gebeurt in een gecontroleerde, stabiele fabrieksomgeving. Eenmaal klaar worden de onderdelen naar de bouwlocatie getransporteerd en daar geassembleerd. Je kunt het een beetje vergelijken met een pakket van een bekend Zweeds woonwarenhuis, maar dan levensgroot. Omdat alles vooraf volledig is uitgetekend en precies op maat is gemaakt, past het altijd. Dit proces minimaliseert bouwtijd, vermindert verspilling en maximaliseert duurzaamheid.

Wat houdt dat precies in, prefab bouwen?

In trek bij vakantieparken

Maatwerk voor jouw project

In ‘one size fits all’ geloven we niet zo bij Tymber Buildings. We begrijpen maar al te goed dat elk project uniek is, net zoals al onze opdrachtgevers dat zijn. Daarom bieden we een breed scala aan bouwsystemen aan die aan jouw specifieke behoeften voldoen: Blokiwood, Kerto en volledig prefab.

Maatwerk voor jouw project

Blokiwood brengt prefab bouwen naar een hoger niveau. Blokiwood bestaat uit grote houten elementen waardoor de ruwbouw snel gezet wordt. Het draait om modulariteit met hout als centraal element. Een frisse kijk op houtskeletbouw waarbij het gebouw wordt opgebouwd uit draagbare stukken. Blokiwood is een ideaal bouwsysteem voor een effectieve bouw bij aannemers. 

Het bouwsysteem voor aannemers

Kerto is hoogwaardig gelamineerd fineerhout en brengt veelzijdigheid naar nieuwe hoogten. Kerto opent de poorten naar grenzeloze mogelijkeden. Of je nu vloerbalken, een dakplaat of iets anders nodig hebt; Kerto maakt het mogelijk. De fineren zijn 10% dichter, wat leidt tot opmerkelijke sterktes (buigsterkte tot 50N/mm²) en een uitstekende stijfheid.

Kerto bouwsysteem

Voor de ultieme snelheid en precisie bieden we volledig prefab oplossingen aan. Jouw bouwonderdelen worden tot in de kleinste details vervaardigd in onze fabriek, waardoor de montage op locatie plaatsvindt. Omdat alles perfect past, is de montage eenvoudig en gaat dit doorgaans buitengewoon snel.

Volledig prefab

Duurzaam bouwmateriaal

Hout houdt CO2 vast: goed voor de planeet

Duurzaamheid is een kernwaarde van Tymber Buildings. Door gebruik te maken van prefab bouwsystemen en houten onderdelen verminderen we niet alleen de bouwtijd, maar ook de CO2-uitstoot.

Wist je dat hout ook na bewerking en constructie nog CO2 (koolstofdioxide) vasthoudt? Bomen absorberen tijdens hun groei CO2uit de atmosfeer en slaan dit op in de vorm van koolstof in hun weefsels, inclusief het hout. Wanneer hout wordt geoogst en verwerkt tot bouwmaterialen of meubels, blijft een deel van die opgeslagen koolstof behouden in het eindproduct. Daardoor komt het niet vrij in de atmosfeer en dit heeft een grote positieve impact op het milieu.

Hout houdt CO2 vast: goed voor de planeet

Hoge normen van kwaliteit

Hout: een prachtig, oerdegelijk product van de bovenste plank

Onze materialen worden zorgvuldig geselecteerd om te voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en duurzaamheid. Of het nu gaat om hout, gelamineerd fineerhout of andere bouwmaterialen; wij staan garant voor betrouwbare en hoogwaardige producten die er ook nog eens fantastisch uitzien.

Hout: een prachtig, oerdegelijk product van de bovenste plank

Creatieve en unieke ontwerpen

Bouwkundig design

Het oog wil natuurlijk ook wat. Bij Tymber Buildings geloven we dat duurzaamheid en esthetiek perfect samengaan. Onze prefab bouwsystemen bieden architecten en ontwerpers de vrijheid om creatieve en unieke ontwerpen te realiseren, zonder in te boeten op bouwsnelheid en duurzaamheid.

Architectonische flexibiliteit

Veelgestelde vragen over prefab